Imediat dupa ce ai spus Da si urmeaza sa va uniti destinele pentru totdeauna, trebuie sa stabiliti data si sa alegi locatia unde se va desfasura nunta. Unele cupluri se indragostesc de o anumita locatie, si stabilesc data nuntii in functie de disponibilitate, alte, in schimb stabilesc intai data si apoi cauta o locatie disponibila. De ce trebuie sa tiii cont in alegerea locatiei pentru nunta? Tematica nuntii, numarul de invitati,  sau anotimpul sunt doar cateva  dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi locatia pentru nunta ta. Am intrebat si cativa fotografi de nunta ce calitati ar trebui bsa aiba locatia perfecta pentru nunta ta?

Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

 Alegerea locatiei pentru nunta in functie de numarul de invitati: Numarul de invitati este foarte important atunci cand alegi locatia de nunta, acest detaliu te poate limita in alegerea locatiei. Nu poti pleca in cautarea locului perfect pentru nunta inainte sa stii macar aproximativ numarul participantilor.  Specialiștii în organizarea de evenimente recomandă estimarea numărului minim de invitați. Astfel, e mai ușor să adaugi locuri și meniuri decât să scazi, mai ales ca există și riscul de a plăti.

Bugetul destinat inchirierii locatiei, este iarasi un detaliu extrem de important, locație, entertainment, transport, cazare etc stabileste ce suma aloci pentru fiecare in parte abia apoi poti incepe să cauți locația mult dorită în funcție de cele două puncte deja menționate: număr de invitați și buget.

Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

Cred ca dupa ce ai stabilit numarul de invitati si bugetul, cel mai important este sa iti placa aspectul locatiei, daca iti place locul ales, te reprezinta si te simti bine acolo, se incadreza ca spatiu pentru numarul tau de invitati si este si in buget, atunci putem spune ca alegerea poat fi facuta. O locatie frumoasa iti va influenta starea de spirit in ziua nuntii, cu iguranta nu va trece neobservata in fata invitatilor si va contribui si la calitatea fotografiilor de nunta.

  • Fotografiezi altfel intr-o locatie in care te ajuta arhitectura, sau intr-o locatie cu lumina buna, intr-o locatie mai putin prietenoasa trebuie sa vii cu lumina ajutatoare si sa te folosesti de diverse artificii pentru a reusi o fotografie buna.Dragos Lapadatu Fotograf.
  • Sunt situații în care locația nu este cea mai prietenoasă. Recomand locații luminoase, care ne permit să urmăm trendul anului 2019, poze în lumină naturală, în dreptul ferestrelor. – Ionuț Bărbulescu Fotograf

Lumina din locatie este asadar extrem de importanta. Dacă de exemplu locația este una întunecată poate fi o muncă dificilă pentru fotograf să surprindă detaliile importante ale evenimentului tău.

Ionut Barbulescu Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

Ionut BarbulescuAlegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

Alegerea locatiei pentru nunta in functie de tema nuntii este deasemenea foarte importanta atunci cand vine vorba de locatia in care faci nunta, iata mai jos cateva locatii potrivite pentru nunti de vara, si care se pot adapta foarte bine unei nunti tematice:

Nunta in padure TreeHouse. Locatii superbe langa Bucuresti.

Nunta in hambar The Green Spot.

Nunta pe ponton. Locatii superbe langa Bucuresti.

Locatii pentru nunta superbe Brasov. Topul locatiilor in aer liber.

Locatii pentru nunta Cluj. Top locatii superbe in Cluj

Locatii pentru nunta pe malul lacului din Iasi

Bineinteles, atunci cand alegi locatia perfecta pentru nunta ta trebuie sa fii atent si daca meniul oferit de ei este cel dorit de tine, fii atent si daca dispune de locuri de parcare pentru invitati, daca ai oaspeti din afara orasului ar fi de preferat sa ofere si louri de cazare,  daca este in afara orasului  transportul invitaților tăi ar trebui asigurat, dar toate acestea sunt detalii care se pot rezolva daca iti place locatia, fiindca  majoritatea furnizorilor de locatii pentru nunta ofera solutii pentru toate aceste aspecte.

Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

Alegerea locatiei pentru nunta. Sfaturi utile

 

 

 

Despre autor

C. Alina

2 Comentarii

Leave a Comment