Alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire

In zilele noastre, purtarea butonierelor de nunta inseamna a arata bine.  Aceasta traditie insa s-a nascut in perioada medievala, din cu totul alte motive decat aspectul. In perioada medieval barbatii nu erau agenti de asigurari sau specialist in calculatoare. Ei erau cavaleri in armuri stralucitoare. Ca semn al afectiunii, persoanele de sex feminine ii daruiau cavalerului o esarfa, o floare, sau o batista pentru a o purta in lupta. Culoarea cadoului era aceaasi cu culorea in care era imbracata domnita. Traditia aceasta era cunoscuta ca purtarea culorilor doamnei.  Prin purtarea florii, a batiste sau a esarfei daruite, cavalerul arata ca este sprijinit in lupta de o doamna care il adora.

teilor.ro

Mirele si cavalerii de onoare de astazi folosesc obiceiul de a purta butoniere de nunta pentru a arata legatura lor cu mireasa si petrecerea acesteia. Chiar daca acest obicei este foarte vechi,  nu este nimic anormal ca mirele zilelor noastre sa nu poarte deloc butoniera de nunta.

Florile pentru nunta sunt, de regula, prezente in decorul mesei de nunta si in buchetul miresei. Mirele si cavalerii de onoare, poarta, de asemenea, butoniere de nunta cu motive florale. Purtarea butonierelor de nunta nu este numai parte din traditie ci si un simbol al dragostei celor doi miri si a norocului.

Alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire

butoniere pentru mire Sursa: dlmusicas

Cand alegi florile pentru butonierele  mirilor si a cavalerilor de onoare trebuie sa iei cateva lucruri in consideratie.

teilor.ro

Alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire

In primul rand, ia in calcul schema de culori a nuntii si tematica acesteia pentru alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire. Uita-te si la buchetul miresei si la buchetele domnisoarelor de onore pentru a te inspira in alegerea acesteia. De obicei, daca buchetul miresei include flori special cum sunt trandafirii si crinii, sigur acestea sunt florile ce vor fi folosite in butoniere.

Alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire

buchet de mireasa si butoniera mire Sursa: breslo

Butonierele de nunta ale cavalerilor de onoare pot avea un model diferit fata de butoniera mirelui, insa trebuie sa includa aceeasi schema de culoare. De exeplu mirele poate avea crini albi in piept, iar cavalerii de onoare pot avea trandafiri, insa tot albi.

Alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire

cavaleri de onoare Sursa: 41a

Pentru alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire, aceasta  nu trebuie sa ocupe mult spatiu pe reverul costumului. In multe cazuri, o astfel de butoniera este alcatuita dintr-o singura floare si o frunza sau doua.

Alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire

butoniera pentru mire dintr-o singura floare Sursa: fashionsneakers

Crinii de exemplu sunt flori regale, foarte frumoase, dar nu pot fi folosite in marime naturala drept concarda deoarece nu ar avea loc pe reverul costumului de nunta.

teilor.ro

Nu uita ca o butoniera de nunta se poarta fixata pe reverul stang al costumului. Atentie atunci cand atasati butoniera direct pe reverul hainei, deoarece aceasta poate provoca coborarea reverului. Exista costume pentru nunta care au un loc special din croiala care permite atasarea unei butoniere de nunta. Un alt loc in care puteti atasa butoniera este vesta costumului.

Daca alegi flori naturale pentru butoniera de nunta, alege o floare a carei prospetime dureaza un timp mai indelungat.

Alegerea butonierei de nunta potrivite pentru mire

butoniere din flori naturale sursa: fashionsneakers

Lalelele de exemplu, sunt flori delicate si au nevoie de apa. Florile folosite drept concarde trebuie sa stea multe ore pe reverul sacoului, si ultimul lucru pe care ti-l doresti este o floare ofilita in majoritatea fotografiilor de nunta. Daca alegi flori natural pentru butoniera de nunta a mirelui si a cavalerilor de onoarea, este bine sa ascultati opiniile unui florar si sa aplici sugestiile acestuia, deoarece ei stiu cel mai bine care flori pot rezista mult fara apa si care sunt florile ce pot fi folosite drept concarde in ziua nuntii.

 

Despre autor

Good Weather

Leave a Comment