Flori de hartie, o nunta aparte

Flori de hartie, o nunta aparte

Daunazi am fost invitati la nunta unor prieteni, al caror stil mereu m-a fermecat. Stiti genul acela de oameni care au sclipire, care farmeca prin simplitate, care au o eleganta aparte venita parca de nicaieri? Exact asa sunt Dana si Robert. Boemi si viasatori, in ciuda jobului lor in cadrul unei corporatii, ecologisti pana in maduva oaselor, naturali si frumosi, exact genul de oameni alaturi de care o seara de iarna poate fi la fel de placuta ca o amiaza calduroasa de vara.

Inca de cand am primit invitatiile (pergament foarte simplu si fin, cu pecete, o invitatie à la carte), am stiut ca nunta lor va fi altceva. Si iata-ne in ziua cea mare. Ea – diafana ca intodeauna, el – inalt, chipes si vizibil emotionat. Ne-am intanit in fata bisericii si nu mi-am putut lua ochii de la buchetul superbei mirese. Apoi de la decoratiunile din biserica. Sa ne intelegem, suntem nuntasi de profesie, deci sa imi atraga un detaliu atat de intens atentia nu se intampla prea des.

Flori de hartie - buchet de mireasa

Nu am rezistat si dupa oficierea ceremoniei religioase, dupa pupaturi si imbratisari, am intrebat-o cu ce florarie a lucrat pentru decoratiuni si buchet. Informatia m-a intrigat si mi-a stranit interesul instant: “Sunt flori de hartie! V-au pacalit, nu-i asa?” (mai are sens sa precizez faptul ca imediat ce am ramas singura, m-am dus sa miros o floare din stalpul de la intrarea in biserica?)

Asta a fost prima mea intalnire cu florile de hartie. O intalnire care m-a indus in eroare pana in ultimul moment si care m-a facut sa cuget… Ce sa aleg pentu propria nunta?

Mereu mi-am imaginat ca merg prin florarii si miros trandafirii, ca ating frunzele bujorilor si mi-I imaginez intr-un buchet urias, pe care abia il port. Acum, brusc, aveam alte planuri.

Am facut un research si am stabilit o intalnire cu un designer de flori de hartie, care mi-a oferit informatiile pe care acum le impart cu voi.

Florile de hartie nu sunt ceva nou, existand de multa vreme in portofoliul chiar si celor mai mari organizatori evenimente, insa idea “de hartie” a fost tinuta secret pentru a nu influenta impresia invitatilor cu privire la autencitatea decorurilor- mai exact pentru a nu fi confundat cu falsul si improvizatia.

Insa astazi florile de hartie nu mai sunt un secret pentru nimeni, din contra, devenind un motiv de mandrie, o moda.

Florile de hartie au o multitudine de avantaje. Ele nu se ofliesc niciodata, iar daca le pastrezi intr-o incapere lipsita de umitatate excesiva, te vei bucura de ele… pana la adanci batraneti! In plus, desi crearea florilor de hartie este minutioasa, florile de hartie se pot dovedi o alegere mai accesibila financiar pentru nunta voastra. In cazul decoratiunilor pentru ceremonia civila si religioasa, panourile foto si decoratiunile pentru masa realizate din flori de hartie, acestea pot fi inchiriate, pretul final fiind o fractiune din cel al unor decoratiuni din flori naturale.

As putea spune ca singurul dezavantaj al decoratiunilor din flori de hartie este faptul ca nu au miros. In rest, daca alegeti sa colaborati cu designer profesionist, nu veti avea niciun motiv de teama!

Alegerea, bineinteles, va apartine in totalitate. Iar pentru ca articolul acesta este despre florile de hartie, nu ma pot abine sa mentionez faptul ca un buchet de mireasa poate fi o amintire palpabila pentru tot restul vietii voastre, martor al zilei magice in care ati devenit sot si sotie. Mereu proaspat, mereu impecabil ca in prima zi – la fel ca iubirea voastra!

Te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri de nunta ce te pot inspira pentru nunta ta atat in materie de rochii cat si alte elemente importante.

Despre autor

Pricop Alexandra

1 Comentariu

Leave a Comment