Stim cu totii ca, la o nunta, cavalerii de onoare au multe indatoriri, de la planificarea petrecerii burlacilor pana la ajutor acordat in ziua nuntii. Privind inapoi la istoria cavalerilor de onoare, aceste sarcini par minore fata de ce trebuia sa faca odata un cavaler de onoare. La aparitia cavalerilor de onoare, acestia isi riscau pana si viata pentru a ajuta si a proteja cuplul proaspat casatorit. Deci, daca esti cavaler de onoare si te gandesti ca trebuie sa organizezi o petrecere a burlacilor in alta localitate, adu-ti aminte ca treaba ta este foarte usoara fata de a cavalerilor de onoare din trecut.
Afla mai multe despre istoria cavalerilor de onoare
Cavalerii de onoare ajutau mirele sa-si rapeasca mireasa. In vremurile biblice, mireasa trebuia sa ceara permisiunea intregii familii pentru a se casatori. Daca permisiunea nu era acordata, mireasa era luata cu forta din casa parinteasca de catre mire si echipa lui de cavaleri de onoare. Astfel, pe o mare parte a istoriei cavalerilor de onoare, acestia au servit drept o armata a mirelui. Acestia luptau cu familia si cu celelalte rude ale miresei pentru ca aceasta impreuna cu mirele sa se poata ascunde. In zilele noastre, cavalerii de onoare doar sustin mirele in sarcinile de organizare a nuntii si ii ofera asistenta in ziua cea mare.
Sarcinile cavalerului de onoare in zilele noastre nu includ lupta.
In secolul al XVI-lea, in Europa, cavalerul de onoare era ales pentru calitatile sale in lupta, fiind de regula ce mai bun spadasin apropiat mirelui. In timpul ceremoniei nuntii, cavalerul de onoare statea in dreapta mirelui, avand grija sa aiba acces usor la sabie cu mana dreapta daca cineva incerca sa rapeasca mireasa si sa fuga cu ea. Cavalerul de onoare satatea langa mire in ceea mai mare parte a nuntii pentru a lupta in caz ca mirele era atacat. Cateodata, cavalerul de onoare pazea si usa dormitorului cuplului in noaptea nuntii.
Pe vremuri, familia miresei oferea mirelui o zestre mare constand in bani si bunuri de uz casnic. Aceste bogatii faceau ca tanarul cuplu sa fie tinta hotilor sau a dusmanilor lor. Cavalerii de onoare se imbracau la fel ca mirele pentru a distrage atentia raufacatorilor asupra mirelui si pentru a lupta ca sa ii apare pe tinerii casatoriti.
In unele culturi, cavalerii de onoare insoteau mireasa la ceremonie ca protector personali ai acesteia. In vremurile moderne, cavalerii de onoare pot asista mireasa din anumite puncta de vedere, dar in nici un caz nu trebuie sa isi riste viata pentru ea.
Iar mirele din prezent, spre deosebire de mirii din trecut, poarta o imbracaminte diferita fata de cavalerii de onoare pentru a iesi in evidenta.
Primele petreceri ale burlacilor au avut loc in vechea Sparta, in jurul sec. al V-lea i. Hr. .Acestea erau niste petreceri care sarbatoreau mirele. In cadrul acestora, de asemenea, exista ocazia de a se toasta in onoarea mirelui. Termenul de “burlac” nu a fost folosit pe scara larga pana in sec al XIV-lea, cand Geoffrey Chauncer a folosit acest cuvant pentru a se referi la un barbat necasatorit in cartea sa The Tales Canterbury.
[…] si cavalerii de onoare de astazi folosesc obiceiul de a purta butoniere de nunta pentru a arata legatura lor cu mireasa si […]