Acte necesare cununie civila sector 5 – Ghid

Acte necesare cununie civila sector 5:

Dupa ce a a avut loc cererea in casatorie, urmeaza un pas firesc, oficializarea relatiei in fata ofiterului starii civile. Ne imaginam, acel dosarel cu sina, sau plic, cu care mergem la starea civila, ne imginam cateva ore de stat la coada, si poate ne si intrebam la ce bun toate acestea pentru o foaie de hartie.Totul despre Acte necesare cununie civila sector 5, dar si pentru celelalte sectoare gasiti pe Ghidul Tau de Nunta  Procedeul, este unul foarte simplu, in plus, tot de aici poti afla unde poti face fotografii dragute daca faci cununia la sectorul 5, dar si restaurante in apropiere la care iti poti duce invitatii dupa ce semnezi.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Prezenta fotografului la cununia civila se face numai pe baza de programare la 0770720949. Pret 300 de lei, fara limita de fotografii.

Dosarul de căsătorie se depune la primăria locului de domiciliu ori de reședință al unuia dintre viitorii soți, cu 11 – 14 zile înainte de data dorită a se oficia căsătoria.Programarea datei și orei oficierii căsătoriei se stabilește la data depunerii dosarului, împreună cu ofițerul de stare civilă, în funcție de programator.Nu se fac programări sau rezervări în avans! Anexele, cererile și declarațiile se semnează în fața ofițerului de stare civilă.

Tot ce trebuie sa stii despre acte necesare cununie civila sector 5:

1. Declarația de căsătorie se face personal, de către viitorii soți, în scris și se semnează obligatoriu în fața ofițerului de stare civilă. Daca unul dintre viitorii soți nu se afla  în oras la data depunerii dosarului, el poate face declarația de căsătorie la primăria orasului pe raza căreia se află, care are obligatia sa o transmit, în termen de 48 de ore, la primăria la care urmeaza sa se desfasoare cununia.

2. Actele de identitate ale viitorilor soți -original și fotocopie, Certificatele de naștere ale viitorilor soți- original și fotocopie. Buletin de identitate, carte de identitate sau carte de identitate provizorie, documentele cu care se face dovada identității trebuie să fie valabile atât la data depunerii declarației de căsătorie, cât și la data oficierii căsătoriei

3. Certificatele medicale prenupțiale-original. Certificatele medicale prenuptiale se obtin de la medicul de familie, fie al unuia dintre soti, fie orice medic de familie, nu este necesar sa fie cel la care esti inscris. Certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii și trebuie să cuprindă mențiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsătorii.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

4. In cazul in care unul dintre viitorii soti este divortat sau vaduv trebuie sa prezentati Dovada desfacerii căsătoriei anterioare, in original și fotocopie

Daca doriti, din diverse motive sa oficiati casatoria in alta parte decat la sediul starii civile sector 5, trebuie sa depuneti  Cererea pentru oficierea căsătoriei în afara sediului, cererea persoanei interesate, precum și documente justificative în susținerea cererii, pentru care se solicită aprobarea Primarului

Acte necesare cununie civila sector 5: Alte cereri:

Cererea pentru încheierea căsătoriei înainte sau după termenul de 10 zile de la depunerea dosarului, dacă este cazul, bineinteles insotita de documente justificative. Cererea pentru încheierea căsătoriei în cazul existenței unor impedimente rezultate din condițiile de rudenie firească sau adopție, dacă este cazul

Atenție! Anexele, cererile și declarațiile se semnează în fața ofițerului de stare civilă.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Iesirea din sediul Starii civile se face intr-un gang, apoi direct in strada, nu va ingesuiti sa faceti fotografiile acolo, fiindca la 200 de metri se afla un parculet prietenos cu aparatul de fotografiat. Deasemenera Primaria se afla foarte aproape de Parcul Carol. Daca nu faceti o petrecere si doriti sa soateti invitatii la o masa dupa oficierea casatoriei, tot foarte aproape de sediul prmariei gasiti un resaurant foarte cochet-Ilcantucio. Pentru sevicii foto-video pentru evenimentul tu, te invitm pe pagina StudioBlitz.

Mai jos gasiti link-uri cu informatii foarte detaliate de la toate oficiile de stare civila in Bucuresti, si ce acte necesare pentru cununia civila va trebuie:

Acte necesare cununie civila sector 1
Acte necesare cununie civila sector 2
Acte necesare cununie civila sector 3
Acte necesare cununie civila sector 4
Acte necesare cununie civila sector 6

Acte necesare cununie civila sector 5

Sursa Foto: Mihai Zaharia, Acte necesare cununie civila sector 5

Program de lucru cu publicul:

Căsătorii:

Luni: 8.30-15.30 – Depunere dosare cu acte necesare cununie civila sector 5, Eliberări certificate

Marti: 8.30-15.30 – Depunere dosare, Eliberări certificate, Oficieri căsătorii

Miercuri: 8.30-15.30 – Depunere dosare, Eliberări certificate, Oficieri căsătorii

Joi: 8.30-18.30 – Depunere dosare, Eliberări certificate, Oficieri căsătorii

Vineri: 8.30-15.30 – Depunere dosare, Eliberări certificate, Oficieri căsătorii

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Sambata: 09.00-15.00– Oficieri casatorii

In intervalul 12.00-13.00 este Pauza de masa!

Contact

Telefon:
021 314 43 18

Adresă:
Str. Fabrica de Chibrituri Nr. 9-11
Sector 5, București

Informatii preluate conform site-ului  primariei sector 5, sectiunea Stare Civila

Cum sa ajungi la acte necesare cununie civila sector 5 Bucuresti:

Despre autor

C. Alina

Adauga un comentariu

Leave a Comment