Acte cununie civila Bucuresti

acte cununie civila Bucuresti

Căsătoria dintre două persoane este realizată sub două tipare: cununia civilă (care are loc la primarie) şi cununia religioasă, ceremonie care se desfaşoară în biserică, prin acordul divin.

În cadrul cununiei civile este necesar alcătuirea unui dosar de cununie, depus la casa de căsătorii a sectorului în care locuiţi, ulterior plata unei taxe. De subliniat este faptul că partenerii se vor căsătorii la primăria de unde aparţine cu domiciliul bărbatul. În cazul unor excepţii, cuplul se poate căsătorii şi la primăria de unde aparţine femeia.

Astfel, mai jos puteţi vizualiza lista necesară cu acte cununie civila Bucuresti valabilă pentru toate sectoarele din Bucureşti.

1. Declaraţia de căsătorie, realizată în scris de către ambii parteneri
2. Actul de identitate (copie şi original)
3. Certificatul de naştere (copie şi original)
4. Certificatul medical privind starea de sănătate a partenerilor
5. În cazul desfacerii unei căsătorii anterioare, partenerul implicat trebuie să aducă documente, în original şi în copii, traduse şi legalizate ori certificate de ofiţerul de stare civilă din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare
6. Certificate prenupţiale
7. Chitanţa privind achitarea taxei de timbru de 2 lei, achitată de fiecare dintre soţi, la orice birou al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sectorul din care apartine primaria.
8. Dosar cu şină

De menţionat este faptul că la depunerea dosarului de căsătorie prezenţa ambilor parteneri este obligatorie. Totodată, cununia civilă are loc după 10 zile de la depunerea actelor, respectiv între a 11-a şi a 14-a zi, care să cuprindă ziua depunerii documentelor şi ziua căsătoriei.

Cununia civilă durează aproximativ 5 maxim 10 minute, iar ofiţerul stării civile poate anula căsătoria dacă unul dintre parteneri ezită (chiar şi în glumă) să spună DA!

Prin urmare, zămbiţi, relaxaţi-vă, iar dacă aveţi emoţii strangeţi-vă partenerul de mână şi spuneţi împreună DAA!

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment