10 lucruri importante la care sa te gandesti inainte de casatorie

Sa gasesti persoana alaturi de care sa iti petreci intreaga viata este cu siguranta unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei face. Tocmai de aceea este important sa nu te grabesti. Sunt multe persoane care prefera sa experimenteze, chiar sa se implice in mai multe relatii inainte de a se casatori. Pe de alta parte, sunt acele persoane care au una sau doua relatii inainte de casatorie. Fiecare dintre noi avem anumite criterii dupa care ne dam seama daca am gasit persoana potrivita alaturi de care sa intemeiem o familie. Cu toate acestea, sunt 10 lucruri importante la care sa te gandesti inainte de casatorie. Iata despre ce este vorba.

teilor.ro

10 lucruri importante la care sa te gandesti inainte de casatorie

1. Stii cine esti? Inainte de a te implica intr-o casnicie, este bine sa te cunosti foarte bine intai pe tine. Astfel te vei accepta cu toate partile negative si pozitive si vei putea avea o casnicie sanatoasa si fericita. Cand te cunosti pe tine, aduci o anumita stabilitate in casnicie, in relatie, ceea ce este extrem de important.

10 lucruri importante la care sa te gandesti inainte de casatorie

Zappos

2. Ce ai invatat din experientele anterioare? Sunt anumite lucruri care nu au functionat in trecut, in relatiile pe care le-ai avut. Altfel nu v-ati fi despartit, nu? Este bine sa stii ce nu a mers atunci, pentru a evita greselile in relatia actuala.

3. Cunoasteti si partile mai putin placute din viata partenerului de cuplu? Poate a inselat in trecut, poate s-a confruntat cu anumite dependente etc. Inainte de a ajunge la altar asigura-te ca ii cunosti si ii accepti si laturile negative.

teilor.ro

4. Ai incredere 100 % in partenerul de cuplu? Daca raspunsul este afirmativ, atunci cu siguranta nu este o greseala sa mergeti la altar. Pe de alta parte, daca nu exista incredere intre voi, atunci totul este distrus. Este important sa stii ca va puteti baza unul pe altul indiferent de situatie.

5. Cum stati la capitolul comunicare? Nu trebuie sa uitam cat de importanta este. Daca nu va veti spune unul altuia ce aveti pe suflet, ce simtiti si ce ganditi, atunci relatia nu are cum sa fie una sanatoasa, echilibrata si frumoasa. Desigur, in timp veti realiza cat de important este sa vorbiti unul cu celalalt despre absolut orice.

6. Esti dispus/a sa imparti totul cu partenerul de viata? Adica atat lucrurile bune, cat si cele mai putin placute prin care veti trece de-a lungul tipului impreuna. Sunteti, pe langa iubit si iubita, si cei mai buni prieteni?

7. Va puteti concentra si asupra propriei persoane? Nu trebuie sa uitam ca fiecare persoana este unica, are anumite talente pe care poate isi doreste sa le fructifice, ori prieteni alaturi de care sa petreaca timpul etc. Este important sa va acordati spatiu unul altuia pentru a va ocupa si de anumite lucruri separat. Nu puteti face totul impreuna si nu puteti fi mereu impreuna.

teilor.ro

8. Aveti aceleasi valori si idealuri? Este important ca amandoi sa aveti acelasi stil de viata, sa credeti in aceleasi lucruri. Desigur, nu sunteti identici, deci vor exista si anumite diferente in privinta modului de gandire, in privinta idealurilor etc. Insa, in linii mari, este bine sa fiti compatibili si la acest capitol.

10 lucruri importante la care sa te gandesti inainte de casatorie

RICH LANDER/CHARD

9. Cum ramane cu familiile voastre? Este bine sa stiti daca au ceva de spus in privinta partenerului de cuplu si/sau a reltaiei. Desigur, voi sunteti cei care trebuie sa va acceptati si sa va casatoriti, voi veti trai impreuna, insa cand vine vorba despre familie, lucrurile pot deveni un pic ciudate si/sau complicate. Este bine sa stabiliti anumite limite pe care parintii sa nu le depaseasca.

10. Cum ramane cu banii? De asemenea este indicat sa purtati o discutie pe aceasta tema. Dupa ce veti deveni o familie, veti avea un alt stil de viata, veti cheltui banii in mod diferit etc.

Si acum, la final, dupa ce ai aflat care sunt cele 10 lucruri importante la care sa te gandesti inainte de casatorie, te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta. Daca urmeaza sa te casatoresti si inca nu ai gasit un videograf pentru eveniment, iar clipurile de pe site ti-au atras atentia, nu ezita sa ne contactezi pentru mai multe infiormatii.

teilor.ro

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment