10 lucruri fascinante despre nunta pe care probabil nu le stiai

Cu totii am participat la nunti, auzim ca unii prieteni sau unele rude se casatoresc, insa te-ai intrebat vreodata care sunt acele obiceiuri de nunta mai ciudate, sau ce s-a intamplat de-a lungul timpului cu nuntile in intreaga lume? Daca vrei sa iti impresionezi prietenii cu anumite informatii de acest gen, sau pur si simplu ai anumite curiozitati legate de nunta, atunci mai jos vei gasi o lista cu 10 lucruri fascinante despre nunta pe care probabil nu le stiai.

10 lucruri fascinante despre nunta pe care probabil nu le stiai

1. In Roma Antica, ceremoniile de nunta se terminau cu ruperea unei prajituri din grau sau orz deasupra capului miresei. Se credea ca acest obicei aducea noroc.

2. In Sparta Antica, mireselor li se taia parul sau erau rase pe cap in noaptea nuntii.

3. In 1477, Arhiducele Maximilian al Austriei a comandat primul inel de logodna inregistrat in mod oficial, pentru logodnica lui Maria de Burgundia.

10 lucruri fascinante despre nunta pe care probabil nu le stiai

DEJAN RISTOVSKI VIA GETTY IMAGES

4. In 1924, Marshall-Fields din Chicago a fost prima persoana care a deschis un magazin pentru lucruri legate de nunta.

5. In 1878, in New York Times a aparut prima stire legata de logodna unui cuplu de culoare. Este vorba despre Senatorul Blanche Kelso Bruce, primul afro-american din Senat si partenera lui de viata, Josephine Willson.

6. In Las Vegas se fac mai mult de 300 de nunti pe zi.

CITESTE SI: 10 lucruri pe care le inveti despre tine cand iti organizezi nunta
CITESTE SI: Despre nunta la care probabil visai in copilarie

7. In Carolina de Sud este ilegal ca un barbat care are peste 16 ani sa seduca o femeie, promitandu-i ca se va casatori cu ea. In orice caz, femeia trebuie sa aduca anumite dovezi pentru a sustine presupusa ofensa adusa de un astfel de barbat.

8. In anul 2000, nu mai putin de 120 de detinuti din inchisoarea Carandiru din San Paulo, Brazilia, s-au casatorit cu logodnicele lor, stabilind astfel un record mondial pentru cea mai mare nunta intregistrata vreodata intr-o inchisoare.

9. Melodia “Here Comes the Bride”, pe care cu totii o stim, vine de la opera Lohengrin care a fost interpretata pentru prima data in anul 1850. In opera, melodia este cantata de fapt dupa ce se termina nunta.

10. Cea mai lunga casnicie din lume a durat nu mai putin de 86 de ani, 9 luni si 16 zile. Atat au fost casatoriti Herbert Fisher si Zelmyra Fisher. Sfatul lor pentru cuplurile casatorite? “Retineti ca mariajul nu este o competitie – nu trebuie sa tineti un scor. Dumnezeu v-a pus pe amandoi in aceeasi echipa pentru a castiga”.

10 lucruri fascinante despre nunta pe care probabil nu le stiai

Tourism Victoria

Acestea sunt cele 10 lucruri fascinante despre nunta pe care probabil nu le stiai. Poate ca unele dintre ele ti se par bizare, ori amuzante ori altcumva. Asadar, in fiecare zona a lumii si de-a lungul timpului au existat anumite traditii legate de nunta ori s-au inregistrat unele recorduri legate de casnicie sau casatorie. Acum cunosti anumite informatii pe care le poti transmite si prietenilor tai, indiferent daca sunt sau nu sunt casatoriti.

Si acum, la final, te invit si pe pagina StudioBlitz pentu a viziona clipuri artistice de nunta. Daca urmeaza sa te castaoresti, ori stii pe cineva care urmeaza sa ajunga la altar, si inca nu ai gasit sau cei cunoscuti nu au gasit un videograf pentru eveniment, atunci nu ezita sa ne contactezi sau sa ne recomanzi, daca ti-au atras atentia clipurile video de pe site.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment