Secretul unei casnicii de durata

Mark Manson este autor si blogger. Inainte de a se castaori, a decis sa isi intrebe cititorii care este secretul unei casnicii de durata. Peste 1.500 de persoane i-au trimis messaje in care au rapsuns la aceasta intrebare. Pentru ca oricine isi doreste sa cunoasca acel secret care sa ajute la mentinerea mariajului, am scris mai jos despre ce este vorba.

Care este secretul unei casnciii de durata?

Mark Manson este scriitor si blogger de mai bine de noua ani. Inainte de a se casatori, a hotarat sa ceara parerea cititorilor in legatura cu mariajul. Iar rapsunsurile nu au intarziat sa apara. Mai bine de 1.500 de persoane i-au scris si au spus care este, in opinia lor, reteta fericirii in cuplu, in mariaj.

„Eu şi asistentul meu am început să observăm, după aproximativ 500 de e-mail-uri, că cei mai mulţi dintre oamenii care au vorbit despre divorţul lor s-au concentrat pe comunicare. Ei au spus că lipsa comunicării este problema. Acest lucru m-a surprins“, a posvetsit Mark Manson, potrivit adevarul.ro.

Insa, au fost si persoane care au dat un alt raspuns. Este vorba despre cei care aveau casnicii fericite de mai bine de 20 de ani. In opinia lor, comunicarea era supraestimata. In schimb, puneau accentul mai mult pe respect, pe care il considerau mult mai important decat orice altceva.

Argumentul a fost acela potrivit caruia, daca vei petrece decenii alaturi de un om pe care nu il vei asculta, atunci nu vei avea cum sa stii care sunt nevoile si dorintele acelei persoane, din moment ce vei intelege totul gresit.

Conforma celor mai multe raspunsuri venite din partea celor ce i-au scris autorului la acea intrebare legata de secretul unei casnicii fericite, repsectul este cel mai important pentru ca mariajul sa functioneze.

Secretul unei casnicii de durata

CamZar Photography

Trebuie sa iti accepti partenerul asa cum este, deoarece nimeni nu este perfect. Nu incerca sa il schimbi si sa il faci sa devina o persoana care in realitate nu este. Nu uita cum era atunci cand te-ai indragostit de el/ea. De asemenea, nu trebuie sa uiti ca si tu ai unele defecte pe care ti le accepta.

Este important sa stii sa pretuiesti persoana de langa tine si sa o accepti cu partile bune, dar si cu cele mai putin bune. Este bine sa comunicati pentru ca intre voi sa nu apara probleme ce nu vor mai avea rezolvare la un moment dat. De asemenea, nu uitati sa va respectati. Astfel, combinate, toate acestea te vor ajuta sa ai o relatie frumoasa si o casnicie de durata.

Desigur, veti trece si prin momente tensionate, ca orice cuplu. Important este ca prin comunicare, prin respect si intelegere, sa treceti peste acele dificlutati. Veti vedea ca impreuna, iubindu-va, veti trece peste orice obstacol. Orice relatie, indiferent da natura ei, trebuie sa se bazeze pe lucrurile mentionate anterior pentru a functiona asa cum trebuie.

Chiar daca nu totul este roz in casnicie, asta nu inseamna ca trebuie sa va dati batuti atunci cand va este mai greu. Din contra, trebuie sa fiti alturi unul de altul. Sa comunicati, sa va repsectati si sa va intelegeti.

Si acum, la final, va invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment