Importanta cununiei religioase

Rochia alba de mireasa, clopotul care anunta evenimentul, preotul, biserica, sentimentul acela de liniste interioara incercat in momentul in care va aflati in casa lui Dumnezeu, lumanari ce ard incet, un nou inceput care se scrie atunci, acolo… Asa arata si asa se simt nuntile de poveste. Multe cupluri opteaza pentru cununia religioasa, fie indemnati de credinta in Dumnezeu, fie pentru a respecta o taditie transmisa de-a lungul timpului din generatie in generatie, fie din alte motive. Care este importanta cununiei religioase si de ce cuplurile aleg in continuare sa spuna „DA” si in fata divinitatii?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Despre importanta cununiei religioase

Crestinii considera casatoria ca fiind un dar de la Dumnezeu si trebuie tratata ca atare. Prin ea se pun bazele unei noi familii, iar relatia dintre cei doi parteneri devine mai solida. Casatoria este o declaratie publica a dragostei si a angajamentului, facuta in prezenta familiei si a prietenilor, in fata lui Dumnezeu. Sunt mai multe motive care vorbesc despre importanta cununiei religioase.

Importanta cununiei religioase

Easy Weddings

1. Casatoria este un act divin. Din punct de vedere legal, cununia civila este suficienta pentru a se inregistra casatoria, insa sunt cupluri care considera ca legamantul lor va fi complet numai daca se va face si cu acordul divinitatii. Inainte de casatorie, fiecare dintre cei doi miri apartinea unei familii, pe cand acum, cu acordul divin, ei apartin unul altuia. Astfel, o noua familie este creata, in casa lui Dumnezeu, sub ochii persoanelor dragi.

2. Mirii isi iau un angajament unul fata de celalalt. Prin cununia religioasa se considera ca mirii promit sa aiba grija si de sufletul celuilalt. Referitor la acest aspect, Sfantul Augustin afirma ca cei doi soti se vor indruma unul pe celalalt catre rai.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
Importanta cununiei religioase

You Tube

3. Ia nastere o noua familie crestina. Dupa cununia religioasa, noua familie formata in casa lui Dumnezeu va fi una crestina, care a primit binecuvantare din partea divinitatii.

4. Casatoria devine un legamant sacru, nu numai un contract social si, astfel, legatura dintre cei doi parteneri se transforma intr-un legament sacru si permanent, iar ceea ce Dumnezeu a unit, nu poate fi desfacut de oameni.

Importanta cununiei religioase

Astandring

5. Cuplul va fi mai apropiat de Dumnezeu. Prin intermediul cununiei religioase, se poate observa si rolul pe care biserica il are in viata cuplului. Si, in realitate, nu despre biserica este vorba, ci despre Dumnezeu. Biserica este numai locul in care oamenii se aduna pentru a fi mai aproape de El. Prin faptul ca merg impreuna la biserica, stau unul langa celalalt si, sub imperiul sentimentelor aduse de acele momente sacre, isi promit sa se iubeasca si sa fie impreuna pentru totdeauna, cuplul devine mai unit si mai apropiat de Dumnezeu.

6. Radacinile spirituale pentru copii apar astfel. La un moment dat, cei doi vor avea copii care, in momentul in care vor aparea pe lume, vor avea deja anumite radacini spirituale, vor putea fi mai apropiati de Dumnezeu, deoarece parintii lor si-au aratat credinta in momentul in care au inteles importanta cununiei religioase.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

7. Cununia religioasa este o declaratie a credintei mirilor. Cuplurile care cred in Dumnezeu nu se vor gandi sa faca pasul cel mare fara a primi binecuvantarea divinitatii, iar aceasta este dovada cea mai solida a credintei lor.

Importanta cununiei religioase nu poate fi negata. Desigur, exista oameni care nu cred in Dumnezeu, iar in cazul lor, cununia religioasa nu are valoarea pe care o percep ceilalti. Bineinteles ca fiecare om are dreptul sa creada sau sa nu creada si are dreptul sa isi organizeze nunta asa cum considera ca este cel mai bine. Si daca tot am vorbit despre cununia religioasa, aici veti gasi cateva clipuri video in care au fost surprinse astfel de momente, pentru a vedea cat de speciale sunt ele.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment