Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese

Unul dintre cele mai importante aspecte de care o femeie trebuie sa tina cont in ziua nuntii este machiajul. Indiferent daca alege sa se ocupe singura de realizarea lui sau cere ajutorul unei persoane apropiate ori apeleaza la un profesionist, mireasa se poate documenta inainte, pentru a se asigura ca totul va iesi perfect in ziua cea mare. Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese este un subiect care atrage atentia multor femei si de aceea cateva idei si sfaturi indreptate in aceasta directie vor fi intotdeauna primite cu bucurie de oricare femeie.

Sa arati bine in ziua nuntii nu inseamna sa dai sume colosale pe produse de infrumusetare. Cel mai mult conteaza sa aplici tehnicile si culorile potrivite pentru a-ti pune in evidenta trasaturile. Tinand cont de sfaturile profesionistilor, care explica ce machiaj este potrivit in functie de forma fetei, rezultatele vor fi uimitoare si nu vor intarzia sa apara.

Inainte de toate, este necesar sa stabilesti care este forma fetei tale, cele mai comune fiind forma rotunda, cea patrata, fata in forma de inima si cea ovala. Prinde-ti parul si uita-te bine in oglinda, acordand atentie lungimii si latimii fetei. Observa distributia trasaturilor faciale.

Daca ai o fata rotunda, atunci distanta dintre barbie si frunte este egala, la fel ca distanta dintre un obraz si celalalt.

In cazul femeilor care au fata in forma de inima, distanta dintre tample este mai mare, iar barbia este ingusta.

Daca ai o fata patrata, atunci fruntea are aceeasi latime ca linia maxilarului care este puternic, lat si are o forma patrata vizibila, laturile fetei sunt drepte, fruntea este lata si cel mai probabil dreapta acolo unde incepe linia parului.

In ceea ce priveste fata ovala, apar urmatoarele trasaturi: fruntea si linia maxilarului au aproximativ aeeasi latime, barbia este rotunda, linia maxilarului este usor rotunda, fruntea este putin mai lata decat maxilarul, fata este mai lata la pometi.

Dupa ce ai stabilit care este forma fetei tale, urmatorul pas este sa afli ce machiaj ti se potriveste.

Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese cu fata rotunda

Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese

Womenstyle

Machiajul ideal te va ajuta sa definesti trasaturile fetei. Aplica sub obraji o pudra care lasa impresia ca ai pielea usor bornzata, iar astfel iti vei evidentia pometii. Pentru a-ti scoate in evidenta obrajii, trebuie sa folosesti in partea de sus a pometilor un fond de ten cu efect iluminator, usor deschis la culoare. In zona ochilor machiajul poate fi mai puternic, pentru a-ti scoate in evidenta trasaturile faciale. Poti alege smokey eyes si un eyeliner, ca sa-ti pui forma ochilor in evidenta. In ceea ce priveste rujul, poti opta pentru unul rosu aprins sau roz (o nuanta mai inchisa), pentru ca fata ta sa nu para foarte rotunda.

Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese cu fata in forma de inima

Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese

Totalbeauty

Contureaza-ti barbia cu ajutorul unui concealer pe care il poti intinde cu un burete. Astfel, se va crea impresia ca zona barbiei este mai lata. Pentru zona obrajilor poti folosi blush mat pentru a adauga culoare, insa nu trebuie sa scoti in evidenta pometii. Astfel, blush-ul ar trebui aplicat pana aproape de zona in care se afla urechile. Pentru zona ochilor se recomanda eyeliner de culoare inchisa, si farduri la fel de inchise. Tot inchis la culoare trebuie sa fie si creionul folosit pentru accentuarea buzelor, iar culoarea rujului se inscrie in aceeasi categorie a nunatelor mai inchise. Astfel, barbia pare mai lata, iar gura mai bogata.

Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese cu fata patrata

Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese

Panecsa

Daca ai fata patrata, iata ce trucuri trebuie sa folosesti. Vei avea nevoie de doua fonduri de ten, inchis si deschis la culoare. Cel inchis va fi folosit pentru frunte si linia maxilarului, pentru a lasa senzatia ca sunt mai mici, iar cel deschis va fi aplicat pe barbie si obraji. Buzele ar trebui evidentiate cu ajutorul unui creion, iar pentru ochi sunt recomandate farduri ale caror nunate inchise vor fi aplicate in partea de exterior, iar pentru coltul intern al ochiului se va opta pentru culori deschise.

Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese cu fata ovala
Forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese

Hito

Ai nevoie de doua fonduri de ten, unul inchis, dupa care unul care are o nunanta mai deschisa. Cel din urma va fi aplicat pe frunte, nas, pometi si in zona ochilor. Un blush de culoare roz este ideal, dar nu vei da gres nici daca vei opta pentru un blush de culoarea teracotei. Blush-ul va fi aplicat pana in zona tamplelor. Este recomandat ca barbia sa fie scoasa in evidenta, astfel incat este ideal sa iti conturezi buzele cu ajutorul unui creion si dupa aceea sa aplici ruj sau gloss. In ceea ce priveste fardurile, ai nevoie de doua tipuri. Pe cel deschis il vei folosi pentru pleoapa superioara, iar pe cel inchis il vei aplica pe coltul exterior al ochiului.

Acestea sunt tipurile de machiaj recomandate pentru fiecare forma a fetei. Daca vei urma sfatul specialistilor, machiajul tau va fi impecabil in ziua nuntii.

Sper ca v-a fost de ajutor articolul despre forma fetei si machiajul potrivit pentru mirese. Va invit sa vizionati si cateva clipuri superbe pe Studioblitz.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment