De ce poarta miresele rochie alba?

De ce poarta miresele rochie alba? Ei bine, este o intreaga poveste in spatele acestei traditii. Totul a inceput in anul 1840, cand Regina Victoria a purtat o rochie alba la nunta. De atunci, femeile au inceput sa poarte o tinuta de aceasta culoare in ziua in care se casatoresc. Inainte de evenimentul care a marcat un nou inceput in ceea ce priveste rochiile de mireasa, femeile preferau ca la nunta sa poarte rosu. Acum, culoarea alba este un simbol al puritatii si al inocentei. Asadar, sa aflam mai multe despre originile traditiilor legate de nunta.

De ce poarta miresele rochie alba? Si alte intrebari legate de nunta

De ce poarta miresele jartele? Desi acum obiceiul de a arunca jarteaua nu mai este foarte popular, inainte se punea mare pret pe acest lucru. Este un obicei care dateaza din secolele trecute. Atunci, invitatii ii urmau pe miri pana acasa. In timp ce cuplul renunta la haine, se credea ca aduce noroc daca iei o bucata din rochia de mireasa. De aceea femeile obisnuiau in trecut sa arunce jarteaua.

De ce poarta miresele flori? Este o traditie ce a aparut in Antichitate. Se credea ca ierburile parfumate vor tine spiritele rele la distanta. Pe vremea romanilor, mirele si mireasa purtau ghirlande din flori care simbolizau noua viata si fertilitatea la care sperau. Dar se crede ca principalul motiv pentru care miresele purtau buchete la nunta este acela ca florile miroseau frumos. Si astfel erau indepartate mirosurile neplacute deoarece in acele vremuri oamenii nu obisnuiau sa se spele frecvent.

De ce poarta miresele voal? Nu este foarte clar cum a inceput acest obicei. Pe vremea romanilor, chipul miresei era acoperit de un voal rosu pentru ca spiritele rele sa nu se apropie de femeie. Nu ii vedeau chipul, deci erau induse in eroare. Voalul alb simbolizeaza puritatea miresei. Cand este ridicat de mire, se considera ca mariajul a fost deja consumat. In mod simbolic, desigur. In traditia evreilor, se spune ca mireasa poarta voal pentru a se demonstra ca mirele se casatoreste cu ea nu numai pentru aspectul ei fizic.

De ce poarta miresele rochie alba

Maggie Sottero

De ce arunca mireasa buchetul? Am aflat de ce poarta miresele flori la nunta, insa de ce sunt ele aruncate? Totul a inceput in trecut, cand miresele voiau sa scape de cei care doreau o bucata din tinuta lor de la nunta deoarece se considera ca aduce noroc. Astfel, pentru ca rochiile lor sa nu fie rupte, miresele au inceput sa arunce buchetul. Si invitatii bineinteles ca se napusteau asupra lui, ceea ce insemna ca rochia femeii proaspat casatorite nu avea de suferit si ramanea intacta dupa marele eveniment.

De ce miresele din China poarta rosu? Aceasta culoare este considerata ca fiind una norocoasa. In China simbolizeaza bucuria, iubirea, prosperitatea, deci este potrivita pentru un astfel de eveniment. De asemenea, este un simbol pentru succes, loialitate, onoare, fertilitate. Si nu numai rochia miresei este rosie, ci si majoritatea decoratiunilor. Si culoarea rosie este imbinata cu cea aurie, care este asociata cu avutia.

Si acum, dupa ce am vazut de ce poarta miresele rochie alba si am gasit rapsunsuri si pentru alte intrebari legate de nunta, te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment