Ce trebuie sa stii despre sarut

Sarutul este mai mult decat o activitate placuta de care sa te bucuri alaturi de partenerul de cuplu. Afla ce spun studiile in legatura cu sarutul si ce ar mai trebui sa stii referitor la cest subiect. Sunt informatii interesante pe care multe persoane nu le cunoasc. Iata care sunt beneificiile acestui act intim si ce trebuie sa stii despre sarut.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Ce trebuie sa stii despre sarut

Potrivit studiilor, aproximativ 66 % dintre femei si 59 % dintre barbati s-au simtit atrasi de partenerii potantiali dupa ce a avut loc primul sarut. De asemenea, se pare ca aproape 90 % dintre persoane, indiferent de sex, isi aduc aminte detaliat primul sarut romantic.

Ce trebuie sa stii despre sarut

Ce trebuie sa stii despre sarut

Dar, asa cum spuneam mai sus, sarutul este mai mult decat o activitate placuta si romantica. Aduce numeroase beneficii sanatatii. Spre exemplu, ajuta la intarirea sistemului imunitar. Potrivit studiilor, in timpul unui sarut care dureaza aproximativ 10 secunde, cei doi parteneri transfera de la unul la celalalt peste 80 de milioane de bacterii. Insa nu trebuie sa intri in panica si sa juri ca nu te vei mai saruta niciodata cu nemeni, pentru ca transferul bacteriilor este un lucru bun. Asta pentru ca intaresc sistemul imunitar. Astfel, organismul va forma anticorpi, iar sistemul imunitar se va intari. De aceea pot fi prevenite anumite boli.

Beneficiile sarutului apar si la nivelul danturii. In timpul sarutului este produsa mai multa saliva, benefica pentru sanatatea cavitatii bucale. In timpul sarutului sunt stimulate glandele salivare. Iar saliva produsa scade aciditatea din cavitatea bucala. Insa, trebuie sa ai grija. Pe cat de benefic poate fi sarutul pentru dantura, pe atat poate fi de nociv. Daca persoana pe care o saruti are probleme cu dantura sau nu isi ingrijeste corespunzator dintii, atunci iti poate transfera anumite bacterii nocive pentru dantura. Din acest motiv trebuie sa ai grija pe cine saruti.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

CITESTE SI: Ce observa barbatii prima data la o femeie?

CITESTE SI: Ce trebuie sa faci pentru a avea o casnicie fericita

Beneficiile sarutului se simt si la nivelul creierului. In timpul sarutului se elibereaza oxitocina, care poarta numele de hormonul fericirii, dar si dopamina, un hormon care produce placere. Astfel, apar numeroase beneficii. Spre exemplu, starea de spirit se va imbunatati, somnul va fi mult mai bun din punct de vedere calitativ. In plus, apar schimbari si la nivelul comportamentului.

Ce trebuie sa stii despre sarut

Ce trebuie sa stii despre sarut

Sarutul scade nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale. Potrivit specialistilor, aceasta activitate romantica poate duce la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, in timpul sarutului vasele de sange se dilata si astfel beneficiile apar la nivelul tuturor organelor vitale. In urma studiilor s-a ajuns la concluzia ca sarutul poate sa scada cortizolul, care este un hormon al stresului. Acesta favorizeaza acumularea kilogramelor, dezvoltarea hipertensiunii arteriale, dar si cresterea nivelului colesterolului.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Asadar, sarutul aduce mai multe beneficii sanatatii. Asa ca, pe langa faptul ca este o activitate placuta si romantica de care sa te bucuri alaturi de partenerul de cuplu, te ajuta sa iti mentii sanatatea fizica si psihica. Data viitoare tine cont de asta si nu evita un sarut pasional care va avea un impact pozotiv asupra corpului si asupra mintii tale.

Iar acum, la final, iti propun sa accesezi si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta realizate de un videograf profesionist.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Adauga un comentariu

Leave a Comment